IMG_2144_edited.jpg
Creating memories to fill
                  your heart and home

Heb jij net als ik honderden foto's op je telefoon van jouw dieren. is jouw hond of kat de screensaver op je tablet? Wil je graag de persoonlijkheid van je dier en de band die jij met hem/haar hebt terug zien in een prachtige foto

Daar kan ik je bij helpen

Mijn naam is Viola Escherich en ik ben hondenfotograaf  om jou te helpen herinneringen te bewaren die jaren lang meegaan, waar je elke dag met plezier naar kijkt.

me.jpg
IMG_0003.jpg

Jouw dier maakt deel uit van je leven, hij of zij heeft een speciaal plekje in je hart. Ik maak foto's van jouw dier voor jou.

Van begin tot eind maken we er een persoonlijke ervaring van en ben je overal bij betrokken. Het wordt immers jouw foto.

Tijdens een kennismakings gesprek kunnen we even praten over jouw dier en welke rol hij/zij speelt in je leven, maar ook praktische zaken als wat voor foto's wil je graag? Wil je foto's van jouw hond in de natuur of in de stad op een urban locatie?

Ook hebben we het of je al hebt nagedacht wat je met de foto wilt doen? Wil je een of meerdere foto's aan de muur of liever een album?

Je hoeft nog geen definiteve keuze te maken, maar het is wel fijn als we weten waar we de foto's voor maken

We bespreken waar aan te denken tijdens de sessie en wat de volgende stap is.

Mijn hond kan niet los van de lijn? Is hij/zij hyperactief en zit absoluut niet stil, reactief naar andere honden/mensen, of heel verlegen? kun je niet ver lopen, is je hond in slechte gezondheid of zijn er andere reden waarom je denkt dat jouw hond niet geschikt is om een leuke fotosessie mee te doen?

Tijdens het kennismakings gesprek kunnen we dit uitgebreid bespreken, zodat we met een juiste locatie en tijstip komen voor jou.

Honden hoeven alleen maar hond te zijn.

Ze hoeven niet stil te zitten of kunstjes te kunnen om super leuke foto's te maken die het karakter van jouw hond weergeven. Met mijn camera kan ik beelden vastleggen op een 1000ste van een seconde, zodat het altijd lukt!  

Mijn hond kan niet los? Geen probleem

Er zijn genoeg situaties waarbij de hond niet van de lijn los kan. 

Tijdens de nabwerking verwijder ik de lijn en eventuele personen uit de foto, zodat je een prachtige foto van jouw hond krijgt.

Meet the staff!
IMG_4953.jpg
Ka'tje

Vice President

Ka'tje is een Senegal papegaai, ook wel een bonte boer genoemd.

25 jaar oud inmiddels en overgenomen van iemand die haar niet mee kon houden. Ze is super actief en vindt het heerlijk om mee te gaan locatie scouten en model staan.

IMG_5320.jpg
Jaco

Project manager

Jaco is een afrikaanse grijze roodstaart van inmiddels bijna 60 jaar oud. Hij is een beetje een pechvogel. Nadat hij een paar jaar geleden een flinke botontsteking heeft gehad aan zijn elleboog, moest helaas een van zijn vleugels worden geamputeerd.

IMG_7134.jpg
Loebas

Creative Director

Loebas is een 29 jarige valkparkiet die al het een en ander heeft meegemaakt. hij vindt het heerlijk om in de zon te zitten en een vrolijk deuntje te fluiten wat zo kenmerkend is voor valkparkieten

Over mij

Sinds ik mij kan herrinneren "heb ik wel iets met dieren" Maar eigenlijk gaat het veel  verder als dat!

lets call it an obsession!

Afgestuurd als paraveterinair in 2000 en een aantal jaar in de sector gewerkt. Ik heb er super veel geleerd, maar het was toch niet helemaal wat ik zocht. Dus terug naar school, dit keer Diermangement in Leeuwarden. Na 7 jaar in verschillende functies gewerkt te hebben in een groot concern was ik er klaar mee. Ik belandde in een burn out en moest op zoek gaan naar waar ik blij van werd. En dat was fotografie uiteindelijk kwam ik erachter ik wil met dieren werken, mijn creativiteit kwijt kunnen en mensen blij maken!

Inmiddels woon ik in Driel met mijn vriend en 3 papegaaien (die hond gaat er ook nog wel komen...)

Omringd door bossen en heide waan ik mij in walhalla van buitenfotografie en mee jou graag mee naar de mooiste plekjes