top of page
Zoeken

Een honden fotoshoot op locatie, hoe werkt dat?

Wat komt er kijken bij een fotoshoot van jouw hond en wat is handig om te weten als baasje van de hond als we een fotosessie doen van jouw dier. Een fotosessie bij mij duurt gemiddeld anderhalf tot twee uur afhankelijk van de locatie en wat voor soort foto's je graag zou willen van jouw hond. Weet je van te voren dat je graag een portret foto van je hond wilt om in te lijsten en op te hangen, dan kan de sessie soms wat korter, maar wil je graag een album met veel variatie dan kan het zijn dat we wat langer bezig zijn.


Ik fotografeer graag in en ronde de veluwe. Plaatsen als Arnhem, Ede, Renkum en Doorwerth zijn veelal locaties waar ik graag kom. Natuurlijk is het allemaal in overleg en ben ik ook best bereid om een stukje verder te reizen voor jou.

Ik zou dolgraag fotograferen op prachtige zonnige dagen met blauwe hemel en een prachtige zonsondergang, maar we wonen in nederland en die dagen zijn niet altijd in te plannen. Ook zeker met bewolkte dagen (dat is soms zelfs beter) kun je prachtige foto's maken, enige voorwaarden is dat het droog is. Mocht het regenen dan zullen we een andere afspraak maken. Soms kan het ook zijn dat we een afsrpaak hebben staan 's ochtends, maar vanwege de weersvoorspelling moeten we de afpraak verplaatsen naar later in de middag. enige flexibiliteit is wel gewenst.
Hondenfotosessie van dobbie op de ginkelseheideVoor de fotoshoot


Van te voren is het fijn om wat meer te weten over jouw hond! Leuke feitjes, gekke trekjes, hoe is hij/zij bij jullie gekomen? Hebben jullie haar al vanaf pup, of is hij/zij op latere leeftijd bij jullie gekomen? Hoe hebben jullie de naam gekozen? Wat is zijn/haar favoriete plekje om te slapen? Welke streken heeft ze/hij als pup of onlangs nog uitgehaald? Verhalen over jouw dier, maken de ervaring speciaal, zodat ik een gevoel krijg bij jullie verhaal wat het persoonlijk maakt. Misschien heb je wel een heel bijzonder verhaal wat je graag wilt delen.Ook praktische dingen zijn handig om te bespreken, zoals is jouw dier super enthousiast naar mensen toe of juist niet? Heeft hij/zij allergieen waar ik rekening mee moet houden? We maken ook een keuze over de locatie en datum, hierbij is het fijn om te weten wat voor foto's je graag wilt en wat je er graag mee wilt doen?

Als je graag een foto of collage aan de muur wilt hangen is het handig om te weten hoe de sfeer in je huis is? Daar kunnen we de fotosessie op aanpassen.

Heb je bijv. een industriele look? Dan is het misschien leuk om urban foto's te gaan maken in de stad! Of heb je toch liever een fotosessie in de natuur?

Kijk ook eens in mijn blog over mijn favoriete locaties om een idee op te doen.


Tijdens de fotoshoot


Ik vind het altijd super leuk om honden te ontmoeten. Eigenlijk wil ik alle honden die ik tegenkom altijd knuffelen, maar ik weet dat niet alle honden dat fijn vinden dus ik hou me in. Maar van binnen doe ik een vreugdedansje elke keer dat ik een leuke hond zie.


Bordercollie fotoshoot tussen de heide


OK, lets get movin'

Na een korte uitleg waar we mee beginnen tijdens de fotosessie kiezen we een plek en gaan we aan de slag. We beginnen de sessie met een serie portret foto's van jouw hond hierbij hoeft hij/zij niks te doen. Het enige wat je als eigenaar hoeft te doen is ervoor zorgen dat hij/zij niet te ver loopt, soms is het handig om de hond hierbij aan de lijn te houden. Ook kan het handig zijn om met 2 personen te komen. Een hond kijkt over het algemeen vaak naar zijn baasje en die aandacht kan ik mooi gebruiken tijdens de fotosessie van jouw hond. Aandacht trekken is mijn taak en hoef jij je als baasje geen zorgen om te maken. Ik kan soms instructies geven dat je als eigenaar bijvoorbeeld met een balletje gooit oid om de aandacht te trekken. Als nou blijkt dat jouw hond wel heeeeeel veel energie en enthousiasme heeft, dan kunnen we beslissen om eerst wat actie foto's te maken om die energie er een beetje uit te laten, zodat hij/zij daarna wat meer focus heeft.


De hond mag zitten, staan liggen niks moet alles mag. Ik vind het vooral belangrijk dat de hond ontspant en plezier heeft, we willen immers geen gespannen hond op de foto, dus het moet leuk blijven voor de hond en dat betekent vaak belonen en pauze tussendoor.

Handige tips voor tijdens de fotoshoot! Wil je samen met de hond op de foto? Super leuk!

Ik vind het altijd erg leuk om de band tussen mens en dier vast te leggen. Om het beste uit een fotoshoot met je hond te halen heb ik wat tips hiervoor op een rijtje gezet.


Vooral natuurlijke rustige kleuren in je kleding complementeren je hond. Felle kleuren of zwart overheersen vaak in een foto en kun je beter vermijden. Maar ook als je hond hebt met stippen (dalmatier) trek dan vooral geen trui aan met een streepje erin etc.

pootje geven om de band tussen jouw en je hond vast te leggen

Ga jij liever niet op de foto, maar wil je wel die band tussen jouw en je hond op de foto? Er zijn genoeg mogelijkheden, denk maar eens aan pootje geven.Trek schoenen aan waar je goed op kunt lopen. Vaak fotgrafeer ik jouw hond op verschillende plekken op de uitgezochte locatie om variatie tijdens de fotosessie te creëren. Dit betekend dat we tussendoor naar de volgende locatie wandelen en dan is het vooral in bijvoorbeeld bos minder handig om hakken aan te trekken. Evt kun je andere schoenen meenemen in een losse tas voor tijdens de fotoshoot met je hond samen.


En natuurlijk vergeet niet om een favoriet speeltje, voertje en wat water mee te nemen voor je trouwe viervoeter, maar ook zeker voor jezelfNa de fotoshoot


Aah! De fotoshoot is klaar, jouw hondje is waarschijnlijk moe van alle indrukken en het harde model werk en mag nu lekker naar huis.

Ik ga voor jou aan de slag om de mooiste foto's van de fotoshoot uit te zoeken en ze te optimaliseren. Na ongeveer een week maken we een nieuwe afspraak bij jouw thuis. Tijdens dit gesprek gaan we de foto's bekijken van de fotosessie van jouw hond.

Sit back, relax and enjoy!Nu gaan we ook je artwork samenstellen en de details bespreken van de uitgekozen foto's. Keuzes over formaat en prints ga ik je bij helpen en kan ik wat voorbeelden laten zijn voor jouw beeldvorming hoe het eindproduct er uit komt te zien


The aim of art is to represent not the outward appearance of things, but their inward significance.

©By Viola Escherich

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page